Aktualne seminaria i kursy

  • Data: 26-27 października 2019
  • Prowadzący: I. Sekuła, A. Juszczyk, K. Zadrożna, A. Przybylska
  • Miejsce: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Rodzaj szkolenia: Konferencja
  • Niższa cena: 400 zł (do 11 października)
  • Wyższa cena: 600 zł (od 11 października)
  • Liczba uczestników: 100 osób
  • Wydarzenie na Facebooku:
  • Cena szkolenia obejmuje przerwy kawowe.
  • Od ceny szkolenia przysługują zniżki 10 i 15% (sprawdź, czy Tobie też!)
  • Uczestnicy szkolenia otrzymają dyplomy uczestnictwa
  • Rozpoczęcie szkolenia: sobota godz. 10:00, zakończenie: niedziela godz. 16:00
  • Zastrzegamy możliwość odwołania szkolenia lub przesunięcia jego terminu w przypadku, gdy liczba uczestników będzie niższa niż wymagana.

KONFERENCJA NATURALNE ŻYWIENIE PSÓW

Pierwsza publikacja o żywieniu psów surowymi składnikami (dieta RAW lub BARF) ukazała się w 1993 roku. Była to książka dr. Iana Billinghursta pod tytułem „Give Your Dog a Bone” (Daj psu kość). Od prawie 30 lat idea żywienia psów w sposób zbliżony do naturalnej diety drapieżników przenikał do świadomości opiekunów psów, którzy widzą korzyści zdrowotne i psychologiczne tej formy karmienia swoich pupilów.

Dzisiaj nie jest już problemem dostęp różnych gatunków mięsa i podrobów: dobrej jakości składniki możemy nabyć w sieciowych marketach lub sklepach mięsnych. Coraz więcej lekarzy weterynarii dopuszcza, a nawet poleca odchodzenie od monotonnych i wysokoprzetworzonych suchych karm. Mamy dziś idealne warunki do tego, by zapewnić naszym psom jedzenie, które nie tylko jest zdrowe, ale również dostarcza im satysfakcji z urozmaicenia zapachów, smaków i formy, oraz pozwala realizować naturalne zachowania, takie jak gryzienie, miażdżenie i rozrywanie pokarmu. Jednak wciąż wielu opiekunom brakuje pewności siebie, by wyrzucić chrupki i dać psu kość.

Konferencja „Żywienie naturalne psów” skierowana jest do osób, które chcą zgłębić swoją wiedzę na temat karmienia psów surowymi składnikami: mięsem z kośćmi, podrobami, warzywami, owocami, ziołami. Wieloletnie i różnorodne doświadczenie prelegentów oraz przewidziane na koniec każdego dnia sesje pytań i odpowiedzi zaspokoją głód wiedzy każdego uczestnika. Nie będziemy zastanawiać się czy karmić psa dietą RAW, ale jak to robić najlepiej.

Program sobota

  • Wprowadzenie do żywienia naturalnego psów – Izabela Sekuła
  • Żywienie psów sportowych dietą RAW – Agata Juszczyk
  • Żywienie naturalne w praktyktyce, czyli jak zacząć – Izabela Sekuła
  • Pytania i odpowiedzi – Izabela Sekuła, Agata Juszczyk

Program niedziela

  • Żywienie naturalne w problemach medycznych psów, przedstawienie przypadków – Izabela Sekuła, Anna Przybylska
  • Dieta RAW okiem lekarza weterynarii – lek. wet. Karolina Zadrożna
  • Żywienie naturalne szczeniąt, spojrzenia hodowcy i dietetyka – Agata Juszczyk, Izabela Sekuła
  • Pytania i odpowiedzi – Izabela Sekuła, Agata Juszczyk

Informacje organizacyjne

  • Koordynator konferencji: Agnieszka Kaczmarek, Psia Wachta
  • Miejsce konferencji: sala wykładowa Uniwersyteckiego Centrum Medycyny Weterynaryjnej, ul. Szydłowska 43, Poznań.
  • Parkowanie samochodów: w dostępnych miejscach publicznych lub na parkingu strzeżonym przy ul. Wołyńskiej (2 zł/godz.).
  • Obiady uczestnicy zamawiają i opłacają we własnym zakresie.
  • Nie ma możliwości wykupienia udziału tylko w jednym dniu konferencji.

Prelegenci

Izabela Sekuła

Jej przygoda z naturalnym żywieniem psów zaczęła się od własnego pupila – golden retrievera z alergiami i niedoczynnością tarczycy. Z wykształcenia magister biologii, od wielu lat propaguje zdrową, naturalną surową dietę wśród opiekunów psów, prowadząc szkolenia, konsultacje i porady on-line. Cały czas pogłębia wiedzę, aby jak najskuteczniej dopasowywać dietę dla psów cierpiących na różne dolegliwości. Autorka książki „W zgodzie z naturą”, poświęconej diecie naturalnej. W żywieniu psów nie uznaje kompromisów, dlatego jej pasją jest edukowanie opiekunów psów z zakresu bezpiecznego stosowania diety RAW.

Agata Juszczyk

Jej przygoda z psami sportowymi rozpoczęła się w 2002 roku. Z czteroosobową rodziną zamieszkały wtedy dwa syberyjskie husky oraz chart rosyjski. Psy codziennie ujawniały swój użytkowy charakter i aby sprostać ich wymaganiom trzeba było dopasować się do ich potrzeb.

W 2008 roku pod wpływem przypadku Agata zaczęła karmić swoje stado surowym mięsem. Widząc korzyści zdrowotne u psów, nigdy nie wróciła do karm przetworzonych. Dziś jej doświadczenie obejmuje prowadzenie około 40 psów sportowych, uprawiających wyczynowo sporty zaprzęgowe oraz wyścigi terenowe, oraz odchowanie na BARFie sześciu miotów chartów. Od wielu lat psy Agaty co roku wygrywają miejsca medalowe w swoich dyscyplinach, i aż 6 razy zdobywały tytuły Mistrza Europy.

Lek. wet. Karolina Zadrożna

Absolwentka Medycyny Weterynaryjnej na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie. Od roku 2017 prowadzi gabinet weterynaryjny w podpoznańskiej Rokietnicy. W pracy zawodowej interesuje się szczególnie rozrodem i żywieniem psów, nieustannie dokształcając się w tym kierunku. Zwolenniczka żywienia naturalnego psów, propaguje dietę RAW wśród swoich klientów. Prywatnie opiekunka dwóch adoptowanych suczek Rakshy i Tequili, wilczaka czechosłowackiego Kaiju, wyżełki węgierskiej Gai i kota Leona.

Dr Anna Przybylska

Doktor nauk o ziemi, behawiorysta i instruktor szkolenia psów. Na co dzień pracuje ze zwierzętami, prowadząc bezkojcowy Hotel Psi Zakątek, fundację adopcyjną Psi Zakątek oraz udzielając porad behawioralnych. Jest również pierwsza organizatorką konferencji poświęconej naturalnemu żywieniu psów jak również jego wpływu na ich zachowanie i zdrowotność. Autorka jednej książki oraz kilkudziesięciu artykułów. Stale wzbogaca swoją wiedzę i dokształca się nie tylko u osób najbardziej poważanych w zakresie pracy ze zwierzętami na polskim rynku, ale również, a może nawet przede wszystkim, u najbardziej znanych behawiorystów, trenerów i weterynarzy zagranicznych.

Prywatnie jest żoną, matką dwójki dzieci, opiekunką 3 suk – labradorki oraz dwóch adoptowanych husky oraz 5 kotów. 

FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY

Dane uczestnika:
Imię i nazwisko*
Miasto*
Adres email*
Telefon*
Chcę skorzystać ze zniżki jako:


Dane do faktury (opcjonalnie):
Nazwa firmy
Adres
Kod i miasto
NIP

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu kursów i seminariów.